× Home LCHF Recepten Recepten op alfabet Achtergrondinformatie Contact
click to navigate Menu

Pizzabolletjes

pizzabolletjes

Dit is een snel klaar te maken snack die je makkelijk mee kunt nemen. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Dus heel geschikt voor een picknick. Met de vulling kun je eindeloos variëren, net als met de kruiden die je toevoegt. Ik heb als smaakmaker gekozen voor mijn zelfgemaakte pesto op basis van pompoenpitten.

Voor 8 stuks heb je nodig:

1 ei

100 gram crème fraîche

1 tl bakpoeder

½ el psylliumvezels (kan ook weggelaten worden)

2 dl amandelmeel, eventueel te vervangen door kikkererwtenmeel

2 el suikervrije tomatenketchup of een el tomatenpuree

1 el pesto

1 dl geraspte kaas (50 gram)

50 gram hamreepjes

¼ rode paprika, fijngesneden

8 cherrytomaatjes, fijngesneden

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden
  2. Klop het ei en de crème fraîche luchtig met de mixer
  3. Voeg amandelmeel, bakpoeder en eventueel de psylliumvezels toe
  4. Roer de kaas, hamreepjes, pesto, ketchup en tomaatjes door het mengsel
  5. Verdeel het mengsel over 8 bakvormpjes
  6. Bak in 15 – 20 minuten af in de oven

Een pizzabolletje bevat: 2 gram koolhydraten, 18 gram vet en 7 gram proteïne

pizzabolletjes

pizzabolletjes

pizzabolletjes