× Home LCHF Recepten Recepten op alfabet Achtergrondinformatie Contact
click to navigate Menu

Zondags ontbijt

koolhydraatarme glutenvrije pannenkoek met warme appel

Deze pannenkoekjes met gebakken appel bevatten iets meer koolhydraten, maar voor de zondag moet dat kunnen. De gebakken appel met kaneel is echt iets waar je zin in krijgt als het buiten guur en koud is. Dat in combinatie met versgebakken pannenkoekjes maakt dat het hele huis heerlijk ruikt. En daar komt zelfs mijn Erik zijn bed voor uit! Afgezien van af en toe wat bessen eten wij niet veel fruit. We beschouwen het als snoep uit de natuur, dus is het zo nu en dan een traktatie waar we echt van kunnen genieten.

Voor 2 personen heb je nodig:

2 eieren

1 dl amandelmeel

1 dl slagroom

1 tl bakpoeder

½ tl echte vanillepoeder

Snufje zout

Evt. ½ el psylliumvezels (fiberhusk)

1 appel

Kaneelpoeder

Beetje citroensap

Roomboter en/of kokosolie om in te bakken

4 el Griekse yoghurt, 10% vet

Zo maak je het:

  1. Klop de eieren luchtig.
  2. Voeg amandelmeel, slagroom, bakpoeder, vanillepoeder, snufje zout en eventueel de psylliumvezels toe. Je kunt het laatste weglaten, maar de pannenkoekjes worden er iets steviger van en makkelijker te hanteren.
  3. Laat 5 minuten staan (is alleen nodig als je psylliumvezels gebruikt.)
  4. Schil en snijd de appel in kleine blokjes, sprenkel er wat citroensap over en bestrooi rijkelijk met kaneelpoeder.
  5. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de blokjes appel op laag vuur tot ze zacht zijn.
  6. Smelt intussen een eetlepel kokosolie of roomboter in een andere koekenpan, schep het beslag in de pan (afhankelijk van je voorkeur 3 kleintjes tegelijk, of 1 grote). Bak ze op laag vuur, voorzichtig omdraaien tot beide kanten goudbruin zijn.
  7. Serveer met de warme appel en een paar lepels Griekse yoghurt. Strooi er nog wat kaneelpoeder over.

Bevat per persoon: 14 gram koolhydraten, 54 gram vet en 15 gram proteïne.

pannenkoek

pannenkoek

pannenkoek