× Home LCHF Recepten Recepten op alfabet Achtergrondinformatie Contact
click to navigate Menu

Feestelijke Kaaswafels

Deze keto-wafels maak je met slechts twee ingrediënten: ei en kaas. Een wafelijzer is wel handig, maar heb je deze niet dan kan je de wafels ook gewoon in de oven maken. Schep het beslag op de bakplaat, bak 10 minuten op 180 graden en het resultaat is hetzelfde, alleen de vorm is anders. Ze zijn zonder beleg of met een beetje boter al erg lekker, maar om in de kerststemming te komen heb ik ze dit keer feestelijk belegd. Twee wafels per persoon is lekker als lunchgerecht, als voorgerecht zou ik het op een wafel per persoon houden. Anders wordt het wel erg machtig. Ze zijn zowel warm als koud lekker.

Dit heb je nodig voor twee wafels:

2 eieren

4 – 5 eetlepels geraspte kaas

1 bakje cocktailgarnalen à 100 gram

2 eetlepels zure room

wat rucola en tomaatjes als garnering

boter om het wafelijzer in te vetten

Zo maak je het:

  1. verwarm het wafelijzer voor
  2. breek de eieren in een kom en roer ze los met een vork
  3. roer de geraspte kaas erdoor
  4. vet het wafelijzer in met een beetje boter
  5. schep het beslag erin en bak 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn
  6. laat een beetje afkoelen
  7. spoel de garnalen af onder de koude kraan en dep ze droog
  8. doe op elke wafel een eetlepel zure room, verdeel de garnalen erover<
  9. serveer op een bedje van rucola en garneer met een paar tomaatjes
  10. Schandalig lekker en nauwelijks koolhydraten!

    kaaswafels

    kaaswafels